JOAN ISAAC

 101 CANÇONS

Volum on es recull tota la força creativa de Joan Isaac, la del Joan Isaac cantautor i la del Joan Isaac literat.

A més de les lletres de 101 cançons seleccionades pel mateix Joan Isaac d'entre el seu vast repertori el llibre conté nombrosos textos escrits pel cantautor, majoritàriament en els darrers anys, sobre vivències, sentiments, inquietuds, anhels, pors, combats... sobre temes als quals ell ha cantat al llarg de la seva carrera musical. Aquests textos encapçalen cadascun dels blocs temàtics en què Joan Isaac ha agrupat les 101 cançons del llibre. El volum inclou, a més, a mode de pròleg, textos d'amics, de companys de professió, com Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet o Luis Eduardo Aute, de productors musicals, de periodistes, d'escriptors, d'amics que l'han acompanyat i l'acompanyen en la seva trajectòria vital i artística. Els textos s'acompanyen d'imatges de prestigiosos fotògrafs, com Colita o Juan Miguel Morales, i d'il·lustracions de Daniel Sesé. 

 

Joan Isaac (Esplugues de Llobregat, 1953)

és una de les veus més sòlides i prestigioses de la cançó d'autor en català. Va començar la seva trajectòria musical el 1969 com a membre del grup Nosaltres. El 1973 va iniciar la seva carrera artística en solitari, que l'ha portat a actuar en els escenaris de referència de la cançó d'autor europeus i sud-americans i durant la qual ha publicat una trentena de discos, entre ells Planeta Silenci (1998), Premi al Millor Disc en Català de Cançó d'Autor i Premi al Disc en Català amb les Millors Lletres. Moltes de les seves cançons són ja peces clàssiques i himnes de tota una generació, com A Margalida (1976), dedicada a Salvador Puig Antich.

 

Llibres del Segle li ha publicat tota la seva obra literària: El recull de poemes Intimissimi, el llibre de prosa poètica Penso, per tant escric i els llibres-CD Planetari i Set pecats capitals.


https://www.llibresdelsegle.es